Volg ons!

Op Facebook en op Twitter:

facebook 32 twitter 32

Geboorte

Als je zwanger bent, zijn er duizend-en-een hele specifieke vragen waar je antwoord op wil hebben! Wat is een goede houding om in te bevallen? Zal ik de pijn aankunnen? Zal mijn kind gezond zijn? Kan ik straks de borstvoeding combineren met mijn drukke baan? Is een badbevalling ook veilig? Waar ga ik best bevallen?.......Hoe maak ik straks contact met mijn kind? Wat kan mijn kind als het net geboren is, en waar moet ik op letten?

sabineborst sabine

Baren
Hoe ga je om met weeën en pijn? De geheimzinnige wereld van de hormonen die een rol spelen bij de bevalling. En hoe je daar zelf invloed op kunt uitoefenen. Wat voor baringshoudingen zijn er? Over de invloed van water en van de zwaartekracht. Verschillende manieren van bevallen, bijvoorbeeld bevallen in bad, of rechtop, zittend op een baarkruk.  Over de kraamzorg in de eerste weken na de geboorte.  Zwangerschap en geboorte verbindt vrouwen over de hele wereld. Geen wonder dat we veel van elkaar kunnen leren. De stichting Lichaamstaal heeft verschillende voorlichtingsfilms over baren en geboorte.

Op eigen kracht
Kinderen krijgen is zo'n beetje het meest natuurlijke proces dat er bestaat,  en tegelijkertijd ook een van de meest ingrijpende ervaringen in je leven. Onze moeders weten ook na vele jaren nog precies hoe het was toen ze gingen bevallen. De herinnering aan de geboorte van je kind zal je levenslang bijblijven. Bij zo'n unieke gebeurtenis is het natuurlijk geweldig als je zelf de regie in handen hebt, zowel tijdens de geboorte als meteen daarna, bij het eerste contact met je kind. In de zekerheid, dat je deskundig wordt begeleid. Als dat nodig is, kun je altijd gebruik maken van de instrumenten en middelen van het ziekenhuis. En als dat niet nodig is, beval je op eigen kracht, en maak je je eigen keuzes van moment tot moment. Zoals bv. blijven rondlopen zolang als je wilt, lekker onder de warme douche als je daar behoefte aan voelt...met rust gelaten worden bij de eerste kennismaking met je kind.
Je kunt aangeven in een geboorteplan hoe je graag wilt dat je bevalling verloopt en wat je belangrijk vindt. Voor je begeleiders is het prettig om te weten hoe ze je tijdens de baring kunnen bijstaan.

Natuurlijke intuïtie
Je eigen intuïtie speelt daar een grote rol bij de baring. In ons "technologische" tijdperk lijkt het soms helemaal niet zo vanzelfsprekend om te vertrouwen op die natuurlijke intuïtie, die wij allemaal in ons dragen als het gaat om bevallen en het contact met een pasgeboren kindje...

Filmavonden
Een bezoek aan de filmavond " Kinderen krijgen in de 21e eeuw " laat je letterlijk zien en ervaren, hoe waardevol die natuurlijke intuïtie en dat vertrouwen is.... Het is een avondvullend programma voor aanstaande en jonge ouders, met fascinerende filmbeelden over de lichaamstaal van de geboorte en het contact met een pasgeboren baby.

De Stichting Lichaamstaal heeft verschillende voorlichtingsvideo's over geboorte. Deze zijn te vinden in de catalogus.

DVD Boeken Francais Deutsch Espagnol English

Toon alle producten

Wachtwoord vergeten?
Gebruikersnaam vergeten?
Bent u een nieuwe klant? Registreer dan hier

Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.